Allmän information

Konferensplats

Wisby Strand, Strandvägen 4, Visby (www.wisbystrand.se)

Språk och tolkning

Mötet anordnas på danska, norska och svenska samt på engelska. Anföranden på nordiska språk tolkas till engelska.

Priser

Konferensavgift: 3 900 SEK

Konferensavgift student: 1 500 SEK

Golfen: Greenfee 790 SEK (betalas på plats)

”Bergmans Fårö”: 850 SEK

Anmälan, faktura och avbokning

Anmälan sker här. Sista anmälningsdag är den 5 augusti. Anmälan bekräftas per e-post.

Faktura sänds ut av Svenska Föreningen för Upphovsrätt i anslutning till anmälan.

För avbokningar senare än den 1 juli 2019 görs inga återbetalningar.

Hotell

Deltagarna bokar hotell själva.

Ett antal hotellrum har reserverats preliminärt på Clarion Hotel Wisby för 1 593 SEK/natt. Dessa kan bokas fram till och med den 1 juni på grupp.cl.wisby@choice.se eller per telefon +46 498 257500. Ange bokningskod ”001032 - Nordic Copyright Days”.

Det finns flera andra hotell inom gångavstånd till Wisby Strand (se länkar nedan).

Resa

Deltagarna bokar resa själva.

Avstånd till flygplats c:a 5 km, 10 minuter (c:a 200 kr) med taxi. Avstånd till hamnterminal c:a 1 km, 15 minuters promenad.

Kvällsprogram

Välkomstmottagning

Onsdagen den 4 september kl 19-21.

Vid välkomstmottagningen är det - till skillnad från under själva symposiet - ingång från sjösidan (dvs. inte genom huvudingången).

Alla som redan är på plats i Visby välkomnas till en informell träff med mat och dryck. Ett tillfälle att träffa gamla och nya upphovsrättsvänner.

Festmiddag

Torsdagen den 5 september kl 18.30, S:t Nicolais kyrkoruin, Smedjegatan 19.

S:t Nicolai är en av Visbys mäktiga kyrkoruiner. På 1200-talet var S.t Nicolai centrum för dominikanerbröderna. I denna fantastiska miljö får vi avnjuta en middag med vin samt underhållning.

Sidoaktiviteter

Golftävling

Onsdagen den 4 september arrangeras en golftävling för golfintresserade symposiedeltagare på Visby Golfklubb (Kronholmen). Banan håller hög europeisk klass och anses vara en av de vackraste i Sverige. 2018 rankades Kronholmen som tvåa i Sverige och trea i Norden av Golf Digest.

Tävlingsformen är poängbogey (Stableford) med prisbord - sponsrat av Com Advokatbyrå - för bästa spelare i dam- och herrklass. Beroende av antalet deltagare planeras även för en lagtävling mellan de nordiska länderna.

Greenfee är 790 kronor och betalas individuellt på plats på Visby Golfklubb. Första starttid är klockan 10:00. Efter avslutad rond serveras en sen lunch, sponsrad av IFPI.

Gemensam transport anordnas mellan Clarion Hotell Visby och Visby golfklubb.

Värd för golftävlingen är advokat Peter Danowsky, som också svarar på alla praktiska frågor med anledning av golftävlingen. E-post: peter.danowsky@danowsky.se

Bergmans Fårö – ett filmiskt världsarv
OBS! NY TID

Lördagen den 7 september sker en utflykt till ”Bergmans Fårö” som arrangeras i samarbete med Bergmancenter på Fårö.

Bussar avgår från Wisby Strand kl. 8.15. Väl framme på Fårö erbjuds en guidad tur på Bergmancenter och ”safari” i Bergmans fotspår.

Persona, Skammen, Såsom i en spegel, Scener ur ett äktenskap och dokumentärerna Fårödokument och uppföljaren Fårödokument 1979, alla har de spelats in på Fårö. Under förmiddagen besöker vi ett urval av de legendariska inspelningsplatserna och får under guidernas ledning dem placerade i sitt filmiska sammanhang.

Utflykten avslutas med en enklare lunch på Fårö, varefter transport med buss sker åter till Visby.

Kostnad: 850 kr/person.